Meniu Închide

Psihoterapie de cuplu

psihoterapia-de-cuplu

În orice relație, oricât de bună, pot exista la un moment dat dificultăți de comunicare, conflicte sau alte provocări. În aceste situații, este recomandat să apelați la un specialist. Psihoterapia de cuplu poate ajuta partenerii să depășească chiar și cele mai dificile sau provocatoare probleme emoționale. Nu este destinată doar situațiilor foarte grave și nici nu este o modalitate de a-ți forța partenerul să se schimbe.

„Psihoterapia de cuplu este o alegere bună pentru un cuplu ori de câte ori partenerii se simt blocați și nu pot găsi o soluție realistă.” (Racine R. Henry, PhD)

Când se recomandă psihoterapia de cuplu?

Personal, consider că ar fi de folos în primul rând înainte de căsătorie. La începutul relației totul pare perfect și cu toții avem tendința să trecem cu vederea multe lucruri, care de obicei ne-ar deranja.

În plus, tot ce ați învățat despre relații, ați învățat când erați copii. Un pas important este să conștientizați ce anume vă declanșează anumite reacții, atunci când amintiri nefericite din copilărie reapar automat în situații similare din prezent. Când înțelegeți aceste lucruri, veți fi mai puțin reactivi și mai plini de compasiune unul față de celălalt.

Psihoterapia de cuplu vă mai poate ajuta:

  • când apar dificultăți de comunicare;
  • când apar certuri sau neînțelegeri, ajungându-se chiar la violență;
  • în situații de infidelitate sau gelozie;
  • să gestionați diferențele de opinie;
  • să învățați să ascultați, să fiți empatici;
  • să vă adaptați la schimbări apărute pe parcursul relației.

Știm cu toții că relațiile romantice sunt o muncă grea. Încercați să rezolvați situațiile dificile pe măsură ce apar. În acest caz, timpul nu le rezolvă pe toate. Cu cât le lăsați nerezolvate mai mult timp, cu atât cresc mai mult resentimentele. Mai mult, patternurile disfuncționale încep să facă parte din interacțiunea zilnică și legătura emoțională dintre parteneri are de suferit.

Amintiți-vă mereu că într-o relație sunt două persoane, fiecare cu propria contribuție la dificultățile ce pot apărea.

Ai nevoie să vorbești cu cineva?

Intră în contact cu un psihoterapeut, pregătit să fie alături de tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *