Meniu Închide

Curiozitatea

curiozitatea-psihoterapie

Curiozitatea este asociată cu: inteligența, capacitatea de rezolvare a problemelor, performanțe ridicate în mediul academic și în cel de lucru. Persoanele curioase sunt atrase de oameni noi, de experiențe noi și rareori se plictisesc.

Toți suntem curioși într-o oarecare măsură. Însă curiozitatea poate să difere în funcție de cât suntem de disponibili să acționăm în baza ei. Sau putem fi curioși într-un singur domeniu sau în mai multe.

Curiozitatea aduce beneficii în toate aspectele vieții noastre

Are beneficii în viața socială, în cea profesională, dar și în relația de cuplu. De ce și în relația de cuplu? Deoarece oamenii curioși sunt percepuți adesea ca buni ascultători și buni în comunicare. Mai mult, stârnesc interesul deoarece au o mulțime de lucruri de povestit, din domenii diverse. Oamenii curioși sunt înclinați să acționeze în moduri care permit relațiilor să se dezvolte mai ușor.

Explorarea ideilor și experiențelor noi este legată de o creștere cognitivă. O persoană curioasă, cu cât învață mai mult, cu atât își dorește să învețe mai mult. Majoritatea descoperirilor sau invențiilor sunt rezultatul curiozității.

Curiozitatea este în strânsă legătură cu atenția. Nu poți fi curios de un lucru dacă nu-ți îndrepți în mod conștient atenția asupra lui. Dacă ai de făcut, să spunem, reparații în casă, îți vei îndrepta atenția către găsirea celor mai bune materiale cu un raport bun calitate preț. Și atunci vei citi multe specificații tehnice și recenziile altor persoane. Curiozitatea te va face să cercetezi și să alegi varianta cea mai potrivită pentru tine.

La fel și dacă decizi să faci singur unele reparații. Vei fi curios să afli cum poți face acest lucru cât mai bine și vei căuta tutoriale făcute de profesioniști. Uneori poți descoperi că ai abilități pentru un anumit lucru și îl vei transforma în hobby.

Când suntem curioși, ne simțim vii și implicați. Suntem mai capabili să îmbrățișăm oportunități, să facem conexiuni și să experimentăm. Toate acestea ne oferă baza pentru o experiență de viață bogată, conștientă și satisfăcătoare.

Ai nevoie să vorbești cu cineva?

Intră în contact cu un psihoterapeut, pregătit să fie alături de tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *