Meniu Închide

Ce m-a învățat  muntele

muntele

Ia-ți un moment și gândește-te. Care e pasiunea ta? Ce-ți face inima să tresalte de bucurie? Ce te ajută să te relaxezi după o săptămână de muncă? Ce te ajută să rămâi în contact cu tine? Când te frământă ceva, ce te ajută să-ți pui ordine în gânduri? Pentru mine, răspunsul e foarte clar. Îmi place muntele, îmi plac plimbările, drumețiile, provocările. Îmi plac oamenii de la munte. Deschiși, prietenoși, cu drag și respect pentru munte și natură.

Când nu reușesc să plec la munte, fug puțin în parc. Mă așez pe iarbă, rezemată de un copac, închid ochii și mă conectez cu natura. Toată încordarea, toate gândurile negative dispar, parcă înghițite de pământ. Dacă vremea nu permite, mă uit la poze. Și îmi dau seama cât de puternică e legătura mea cu muntele, pentru că mi se schimbă imediat starea, chiar și uitându-mă doar la poze.

Ce m-a învățat muntele?

M-a învățat că nu există probleme, ci provocări. De multe ori ajungeam la munte cu mintea plină de gânduri și frământări, cu gândul la dificultățile care au apărut. Însă, cu fiecare pas, mintea mi se limpezea, gândurile erau tot mai clare, începeam să văd imediat soluții și realizam că de fapt există și oportunități în situația respectivă. Așa am renunțat să mai folosesc cuvântul problemă. Și am învățat să privesc obiectiv situațiile care apar și să găsesc soluții potrivite.

M-a învățat cât de frumoși sunt oamenii. Că oamenii au în fiecare celulă a corpului bunătatea, dorința de a ajuta, empatia, lipsa de judecată, recunoștința. Că oamenii nu au uitat să se conecteze cu natura. Că oamenii nu au uitat să zâmbească. Că sunt capabili să împartă din puținul lor cu toată inima și tot dragul. Da, toate astea sunt în noi. Dacă nu le mai regăsești în tine, ieși în natură. Stai pur și simplu și ascultă-ți sufletul. Le vei simți din nou.

M-a învățat să nu renunț. Da, uneori urcușul e greu. Da, uneori îți vine să te oprești și să te întorci din drum. Da, uneori e vânt, ploaie, ceață, zăpadă, te rătăcești și iar îți vine să renunți. Dar nimic nu se compară cu sentimentul trăit când ajungi unde ți-ai propus. Așa că atunci când am o provocare în viața de zi cu zi, mă concentrez pe finalul pe care îl doresc și trec prin „intemperii” cu mai mult curaj.

M-aș bucura dacă ai împărtăși cu mine câteva gânduri despre pasiunea ta și ce ai învățat și aplici în viața de zi cu zi <3

Ai nevoie să vorbești cu cineva?

Intră în contact cu un psihoterapeut, pregătit să fie alături de tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *