Meniu Închide

Coerența minte – inimă

coerența-minte-inimă-psihoterapie

De ce coerența minte – inimă? Deoarece chiar definiția coerenței – legătură strânsă (și armonioasă) între părțile sau elementele unui întreg – spune cât este de important acest echilibru.

Probabil că și tu ai avut momente când gândurile tale ți-au spus un lucru, dar sentimentele tale un altul. Creierul și inima au fiecare un tip de inteligență, lucru confirmat și de știință. Ideal ar fi să putem crea această stare de armonie între ele. Și cu puțină practică se poate.

Când gândurile, emoțiile și intențiile tale sunt în armonie, vei experimenta o pace extraordinară cu tine însuți și o conexiune mai profundă cu cei din jurul tău.

Coerența minte – inimă înseamnă armonie între gândurile, intențiile și acțiunile tale

Această coerență are o mulțime de beneficii. În această stare ești sincer cu tine însuți. Te simți întreg. Trăiești în prezent și accepți necondiționat ceea ce este.

Nu te mai lupți cu nimic și te simți liber. Ai mai mare încredere în tine. Nu te mai îngrijorezi pentru viitor și nu mai trăiești în trecut.

Odată cu această coerență vine o reziliență incredibilă. Pentru că acum, când situațiile dificile încearcă să te doboare, știi cum să acționezi. Simți tot ce trebuie să simți, respiri adânc și mergi înainte.

Cercetările arată că starea de coerență crește imunitatea, scade hormonii stresului și îmbunătățește sănătatea inimii.Iubirea, bucuria și recunoștința te ajută cel mai mult să atingi coerența minte – inimă.

Gregg Braden a prezentat într-un workshop o metodă foarte simplă de a atinge coerența minte -inimă. Primul pas este să-ți concentrezi atenția pe inimă. Poți face asta punând palma pe piept, în dreptul inimii.

Al doilea pas este să-ți controlezi respirația. Când reduci ritmul respirației, transmiți automat creierului că ești în siguranță.

Al treilea și ultimul pas este să îți umpli inima cu sentimente de recunoștință, compasiune sau grijă și să rămâi în această stare câteva minute.

După cum spuneam la începutul articolului, cu puțină practică se poate. Dacă faci acest lucru zilnic, vei simți curând beneficiile enumerate mai sus.

Ai nevoie să vorbești cu cineva?

Intră în contact cu un psihoterapeut, pregătit să fie alături de tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *