Meniu Închide

Succesul în viață

succesul-psihoterapie

Cum putem defini succesul? Găsim nenumărate idei despre cum putem avea succes, dar cred că pentru fiecare funcționează strategia care este în acord cu viziunea proprie asupra succesului.

Poți măsura succesul după salariul pe care îl ai, sau te poți uita la relații, la rezultate școlare, la premii obținute în diverse domenii. Poate însemna să fii bogat și faimos sau poate fi un impact pozitiv pe care l-ai avut în lume.

Putem spune că succesul înseamnă să ai capacitatea de a-ți atinge obiectivele în viață, oricare ar fi acestea. Îl putem asocia cu sentimentul că ești fericit, împlinit, sănătos, iubit, în siguranță.

Primul pas este să stabilești ce înseamnă succesul pentru tine

E nevoie să ai un obiectiv clar în minte – ce vrei să obții sau unde vrei să ajungi. Următorul pas este să stabilești un termen limită și să ai un plan pentru a-ți îndeplini obiectivul. Am scris mai multe despre cum poți face acest lucru aici.

Apoi, e nevoie să ai clar în minte că pentru a avea succes este important să faci în fiecare zi ceva care să te apropie de obiectivul tău și că nu vei renunța. Când reușești să atingi un obiectiv, în orice domeniu, te vei programa pentru succes și în alte domenii. Îți construiești încrederea, autodisciplina și convingerea că vei avea succes și data viitoare.

La fel de important este să fii pasionat de ceea ce faci. Vei fi mai motivat, mai atent și mai creativ Este dificil să ai succes atunci când nu-ți place ce faci. Dar chiar dacă-ți place, nu înseamnă că succesul vine fără efort. E nevoie să muncești pentru a deveni tot mai bun, pentru a fi sigur că ți-ai atins potențialul maxim.

Observă fiecare mic pas atins în drumul spre succes și bucură-te de fiecare victorie. Dezvoltă o mentalitate pozitivă, ai încredere în tine și în reușita ta, indiferent de provocările care apar. Fii conștient de lucrurile care îți ocupă timp sau îți distrag atenția și fă ceva în privința asta. De exemplu lasă telefonul în altă cameră.

Privește un eșec ca pe o experiență de învățare. În acest fel vei putea încerca ceva diferit data viitoare. Oricât de important este obiectivul tău, nu te suprasolicita. Asigură-te că ai o călătorie productivă, dar și distractivă. Astfel, te vei păstra motivat pentru mai mult timp.

Ai nevoie să vorbești cu cineva?

Intră în contact cu un psihoterapeut, pregătit să fie alături de tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *