Meniu Închide

Apariții media

Copilul.ro

„Este firesc pentru părinți să-și dorească tot ce e mai bun pentru copilul lor. Dacă părinții au avut o copilărie în care au primit afecțiune, în care au reușit să dezvolte un atașament securizant, în care le-au fost încurajate explorarea și curiozitatea, aceștia pot să ofere aceleași lucruri propriilor copii.

În cele mai multe cazuri însă, părinții aleg un model parental opus felului în care au fost crescuți. De exemplu, dacă le-au lipsit anumite lucruri, își promit că, atunci când vor avea un copil acesta nu va duce lipsă de nimic. Sau dacă părinții erau violenți, își promit că nu își vor bate niciodată copilul. În orice domeniu din viața noastră este importantă păstrarea unui echilibru. Orice e dus la extreme are efecte negative pe termen lung.”

Copilul.ro, 2 martie 2020

Copilul.ro

„Astăzi aș dori să ne îndreptăm atenția asupra copiilor și a situațiilor care ar necesita o abordare de familie.

Ce este important de reținut este că, de cele mai multe ori, copiii dezvoltă un simptom din cauza unor dificultăți cu care se confruntă parinții sau familia ca sistem.”

Copilul.ro, 26 februarie 2020

Copilul.ro

„Este greu de cuprins in cuvinte ce simte un parinte cand copilul este diagnosticat cu tulburare din spectrul autist. Dar, dupa ce trece prin toata paleta de emotii (furie, frustrare, vinovatie, confuzie), parintele se simte coplesit de drumul pe care il are de parcurs si de deciziile pe care trebuie sa le ia pentru a-si ajuta cat mai mult copilul.

Tocmai din acest motiv, pe langa terapiile copiilor, sunt necesare programe de suport pentru parinti, mai ales in centrele specializate.”

Geta, copilul.ro, 7 februarie 2020