Meniu Închide

Arta de a dărui

arta-de-a-dărui-psihoterapie

Arta de a dărui înseamnă să oferi cu sentimente profunde de iubire pentru ceilalți și cu o detașare completă de rezultat. Cu alte cuvinte, înseamnă să dăruiești fără să te aștepți să primești ceva în schimb. Poate părea paradoxal, însă tocmai această atitudine de detașare va face să primești în mod natural ceea ce oferi.

De cele mai multe ori, cei din jur nu au nevoie de bani sau bunuri. Ci mai degrabă de mici acte de bunătate: o vorbă bună, un compliment sau un zâmbet. Sau sprijin emoțional într-un moment dificil. Puteți trata fiecare persoană cu care intrați în contact ca pe cineva căruia îi puteți oferi un cadou.

Când oferi așteptând ceva în schimb, de fapt nu dăruiești. Este o formă nevocalizată de barter. Este o dăruire bazată pe ego. Dacă prin actul de a da simți că ai pierdut ceva, atunci darul nu a fost dat cu adevărat din inimă. A da cu adevărat ceva din inimă este o acțiune care îți va umple viața de bucurie. De aici vine expresia „a da cu toată inima”.

Arta de a dărui înseamnă să dăruiești fără să te aștepți să primești ceva în schimb

Ceea ce oferi revine în proporție directă cu sentimentele pe care le ai când dăruiești. După cum spune Deepak Chopra, e foarte simplu. Dacă vrei să experimentezi mai multă bucurie, dăruiește bucurie celorlalți. Dacă vrei mai multă dragoste, învață să dai iubire. Dacă vrei atenție și apreciere, învață să dai apreciere celorlalți. Acestea sunt unele dintre cele mai prețioase cadouri ale vieții și nu te costă nimic.

Dacă gândești că vei oferi mai mult când vei avea mai mult, nu vei avea niciodată destul de mult de oferit. Generozitatea vine din a crede că ai suficient de împărtășit. Sunt o mulțime de daruri pe care le avem cu toții și care pot aduce beneficii celor din jur.

Poți împărtăși un talent pe care îl ai. Poți face pe cineva să se simtă iubit și apreciat cu o vizită sau un apel telefonic. Poți oferi timp, afecțiune, încurajări. Poți oferi iubire și iertare. Sau un sfat bun când ți se cere.

Nu există nici o limită atunci când practici arta de a dărui. Dăruiești liber pentru că știi adânc în inima ta că există atât de multă abundență în Univers încât vei avea mereu suficient, indiferent cât de mult ai oferi.

Ai nevoie să vorbești cu cineva?

Intră în contact cu un psihoterapeut, pregătit să fie alături de tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *