Meniu Închide

Starea de bine – cum putem s-o obținem în trei pași simpli

starea de bine- psihoterap

Am încercat de-a lungul anilor multe metode pentru a-mi îmbunătăți starea de bine. Cu toții ne dorim să ne simțim bine cu noi și să aducem schimbări pozitive în mediul în care trăim.  Poate părea dificil, dar sunt atât de multe lucruri simple pe care putem să le facem. Le găsiți descrise în continuare.

Ce putem face pentru a obține starea de bine?

ne concentrăm mai mult pe lucrurile pozitive. E adevărat, e mult mai ușor să observăm ceva negativ și să ignorăm ce e bine. Când cineva face ceva bine, acest lucru ni se pare normal și nu credem că e necesar să facem vreun comentariu. Reacționăm în schimb imediat când ceva nu e cum ne dorim sau cum credem noi că ar trebui să fie.

Am încercat de multe ori acest lucu și chiar funcționează, indiferent că vorbim de copii sau adulți. Oricât de dificilă vi se pare o persoană și oricât de necorespunzător vi se pare comportamentul ei, încercați să găsiți un lucru pozitiv, oricât de mic. Ignorați ce e negativ și faceți comentarii doar pe ce observați pozitiv. Veți fi surprinși să vedeți cum cresc comportamentele pozitive și scad cele negative. Și în plus interacțiunea dintre voi se va îmbunătăți.

Să fim recunoscători. Este cel mai simplu lucru pe care putem să-l facem și care crește starea de bine. Începeți fiecare zi cu un gând de recunoștință. Fiți recunoscători pentru sănătate, pentru că aveți un loc de muncă, pentru prieteni sau pentru orice  merge bine în acel moment. Veți observa în scurt timp că vă începeți ziua cu zâmbetul pe buze și plini de energie.

Să facem ceva frumos pentru cei din jur. Aici, posibilitățile sunt nelimitate. Faceți voluntariat de exemplu, mie acest lucru mi-a schimbat viața la propriu. Fiți calzi și răbdători cu persoane pe care nu le cunoașteți, dar cu care se întâmplă să interacționați pe parcursul zilei. Uneori un cuvânt de încurajare sau doar un zâmbet pot face minuni.

Alte idei simple: lăsați bilețele cu mesaje frumoase prin casă pentru partener/ă, desenați pentru copii o hartă a comorilor cu indicii sau ghicitori pe parcurs, pentru zilele în care vremea nu permite alte activități, oferiți-vă ajutorul când vedeți că cineva are nevoie.

Viața e plină de provocări și pot apărea pe parcurs situații dificile, însă aceste situații sunt cele care ne ajută să creștem și să evoluăm. Dacă simțiți că aveți nevoie de ajutor, sunt aici pentru voi.

Ai nevoie să vorbești cu cineva?

Intră în contact cu un psihoterapeut, pregătit să fie alături de tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *