Meniu Închide

Psihoterapie individuală

psihoterapia individuala

Psihoterapia își propune să îmbunătățească bunăstarea și sănătatea mintală a unui individ. Să rezolve sau să atenueze comportamentele supărătoare, credințele, compulsiile, gândurile sau emoțiile și să îmbunătățească relațiile și abilitățile sociale.

Psihoterapia individuală permite terapeutului și clientului să se concentreze unul pe celălalt, construind o relație și colaborând pentru a rezolva problema clientului. Există multe tipuri de terapie, dar toate se concentrează pe a ajuta clientul să-și atingă obiectivele.

Relația terapeutică este foarte importantă. Clientul poate prelua modelul acestei relații și îl poate extinde și în afara cabinetului. În acest spațiu sigur, acesta poate învăța conștientizarea, înțelegerea, empatia, respectul, compasiunea, acceptarea propriei persoane și a celor din jur.

Când este necesară psihoterapia?

Personal, nu cred că e nevoie să așteptăm să trecem printr-o perioadă dificilă ca să apelăm la psihoterapie. Aceasta poate ajuta în atât de multe moduri. Ne poate ajuta să ne cunoaștem mai bine. Putem să învățăm să comunicăm mai bine și să ne îmbunătățim relațiile cu cei din jur. Putem să ne înțelegem mai bine emoțiile și reacțiile la anumiți stimuli. Să ne conștientizăm resursele personale care ne pot ajuta să realizăm ce ne dorim.

Psihoterapia ne poate ajuta când:

·   avem nevoie să înțelegem problemele cu care ne confruntăm;

·   avem nevoie de mecanisme mai eficiente de gestionare a situațiilor prin care trecem;

·   dorim să ne înțelegem mai bine trecutul și ce ne dorim pentru viitor;

·   apar dificultăți în viața personală sau profesională;

·   apar dificultăți în gestionarea furiei;

·   ne confruntăm cu stări de anxietate, atacuri de panică, fobii;

·   dorim să creștem stima de sine și încrederea în propria persoană;

·   avem dificultăți în luarea deciziilor;

·   am trecut prin experiențe traumatice;

·   am suferit pierderea unei persoane dragi;

·   trecem printr-un divorț.

Oricare ar fi motivul pentru care apelăm la psihoterapie, este important să găsim terapeutul cu care ne putem conecta în mod autentic. Este o relație care ne oferă posibilitatea să fim sinceri atât cu noi, cât și cu o altă persoană. Este o relație în care teama de judecată sau de respingere nu-și au locul.

Ai nevoie să vorbești cu cineva?

Intră în contact cu un psihoterapeut, pregătit să fie alături de tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *