Meniu Închide

Care este scopul tău în viață?

scopul în viață

Mereu am fost fascinată de persoanele care povestesc despre ceva ce fac cu plăcere. Chiar dacă povestesc despre profesie sau un hobby. Au o strălucire specifică în priviri și vorbesc cu pasiune. Cu atâta pasiune că uneori îmi vine să mă apuc și eu de acel lucru. Și pot să-i ascult ore întregi, chiar dacă nu știu nimic despre subiectul respectiv. Pur și simplu emit o energie atât de puternică, încât mă acaparează cu totul. Este foarte clar pentru mine că aceste persoane știu care este scopul lor în viață. Și că făcând ceea ce le place, indiferent în ce domeniu, schimbă ceva în jurul lor, în bine.

Fiecare are scopul propriu în viață

„Dacă îţi place ceea ce faci, nu vei munci nicio singură zi din viaţa ta.” (Confucius)

Pentru mine a fost foarte clar  că scopul meu are legătură cu a-i ajuta pe cei din jur. Mereu mi-am dorit să pot aduce o schimbare în bine în societate. În aceste zile am rememorat drumul meu de la vis la realitate: visul de a deveni psihoterapeut de cuplu și familie. Am știut la un moment dat că îmi doresc cu tot sufletul să practic această profesie. Până am ajuns unde sunt astăzi, am parcurs un drum lung. Dar am înțeles că tot ce am învățat pe acest drum și toate obstacolele întâlnite îmi vor fi de folos în această profesie.

A-i însoți pe cei ce au nevoie de ajutor pe calea către o viață mai bună, mai conștientă, mai plină de iubire, este tot ce îmi doresc.

Momente importante care m-au ajutat

Au fost trei momente importante pe parcursul acestui drum: decizia de a face voluntariat, înscrierea la facultate și alegerea formării ulterioare. Nu a fost un drum lipsit de piedici, însă am înțeles că toate se întâmplă la momentul potrivit și că nu putem forța lucrurile să se întâmple.

M-au însoțit pe acest drum persoane dragi, care mi-au fost alături și cărora le voi fi mereu recunoscătoare. Ce pot să vă spun cu siguranță este că orice pas, oricât de mic, făcut în direcția pe care ți-o dorești cu adevărat, îți aduce cumva în cale oameni și oportunități potrivite.

Te invit să împărtășești cu mine scopul tău în viață și care au fost momentele importante care te-au ajutat să ajungi unde ți-ai dorit.

Dacă nu ești încă sigur/ă care e acesta, întreabă-te: Ce activitate mă face să pierd noțiunea timpului? Ce pot să fac o perioadă mai lungă de timp fără să simt rutină sau oboseală? Care este acel lucru despre care vorbesc cu pasiune? Și nu în ultimul rând, care este acel lucru care aduce o schimbare pozitivă în societate?

Ai nevoie să vorbești cu cineva?

Intră în contact cu un psihoterapeut, pregătit să fie alături de tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *