Meniu Închide

Confort sau evoluție?

confort-evoluție-psihoterapie

Dacă te gândești la drumul tău până în acest moment, ce ai ales mai des, confort sau evoluție? Poate te întrebi de ce ar trebui să ieși în lumea mare și rea și să alegi lupta, disconfortul? De ce ar trebui să renunți la siguranța unui spațiu cald și familiar în care știi cum să fii? De ce ar trebui să alegi evoluția în locul confortului?

În cazul meu, era adesea prezent un sentiment care nu-mi dădea pace. Simțeam efectiv că locul meu nu era acolo și știam că pot mai mult, că drumul meu e altul. Nu pot să spun că mi-a lipsit vreodată curajul să fac o schimbare. Dar putea trece un an, sau puteau trece trei ani până să fac schimbarea. Da, unele zone de confort sunt mai ispititoare ca altele 😊

Și aici revin la ce spuneam într-un articol recent. E nevoie să învățăm să ne ascultăm corpul. Așa vom ști când am luat decizia potrivită și când ne-am găsit drumul. Dar nici atunci nu e indicat să rămânem într-o zonă de confort.

Ce este zona de confort?

Zona de confort poate fi definită ca o stare de spirit în care oamenii se simt în largul lor, își controlează mediul și se confruntă cu un nivel scăzut de anxietate și stres. Dar acest lucru nu rezumă, de fapt, sensul deplin al unei zone de confort. Acest lucru se datorează faptului că diferite persoane au niveluri de anxietate și stres diferite, iar nivelul de anxietate pot să difere și în funcție de gen. Prin urmare, zona de confort variază de la persoană la persoană.Putem spune că este o stare de spirit în care anxietatea și vulnerabilitatea unei persoane sunt reduse la un nivel ușor de gestionat, este acea zonă a vieții în care persoana se simte în control.Chiar dacă sunt momente în care e bine să rămânem o perioadă în zona de confort, nu este indicat să rămânem blocați prea mult timp.

De ce să alegem evoluția?

Dacă rămânem blocați, nu vom afla niciodată cine suntem și de ce suntem capabili și niciun vis sau obiectiv nu va fi realizat.

De ce am spus mai sus că nici măcar atunci când ne-am găsit drumul nu e indicat să rămânem într-o zonă de confort? Pentru că totul în jur se schimbă.

În orice domeniu profesezi, mereu va fi ceva nou de aflat, de învățat, va mai apărea o treaptă pe care vei dori să urci. Diferența este că acum faci ce-ți dorești tu, nu ceilalți. Ești în acord cu tine și îți găsești mai ușor curajul pentru a ieși din zona de confort. Ai o viziune mai clară a viitorului pe care ți-l dorești. Poți găsi lucruri care erau odată în afara zonei tale de confort și acum fac parte din rutina zilnică, deci știi că se poate. Și știi că dincolo de zona de confort se pot ascunde oportunități și beneficii.

„Orice progres se petrece dincolo de zona de confort.” Michael John Bobak

Ai nevoie să vorbești cu cineva?

Intră în contact cu un psihoterapeut, pregătit să fie alături de tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *